U-learn gebruikt het Pay-it-Forward business model

Jouw sessie was een cadeau van iemand die voor jou kwam.

Om de keten van het geven gaande te houden,

nodigen we je uit 'to pay it forward'

voor diegenen die na jou komen voor U-learn coaching.

U-learn gebruikt het Pay It Forward model voor de 1-op-1 sessies. De meeste mensen kennen Pay It Forward uit het boek (of de film) van Catherine Ryan Hyde. Het is het tegenovergestelde van terugbetalen: wanneer iemand een goede daad voor je doet, in plaats van deze terug te betalen, betaal je het vooruit door een goede daad te doen voor iemand anders. In het boek moet de hoofdpersoon drie goede daden doen voor anderen nadat hij zelf een daad heeft ontvangen. Ondanks dat het een verplichte taak is die door de leraar is opgelegd, is het grotere effect duidelijk. Na de film begon een sociale beweging waarin mensen het principe gebruiken om vriendelijkheid te verspreiden: een goede daad doen voor iemand anders zonder de verwachting te hebben dat ze worden terugbetaald, maar in plaats daarvan een kaartje achterlaten om de ander uit te nodigen om het voorwaarts te betalen.

De Pay It Forward benadering is gebaseerd op vrijgevigheid en wordt door sommige bedrijven als bedrijfsmodel gebruikt. Iemand die voor jou kwam als klant betaalt voor jou en jij betaalt voor iemand die na jou komt. Zo krijgt Iedere klant dus iets cadeau en geeft iedere klant iemand anders een cadeau. Een succesvol voorbeeld is Karma Kitchen  zoals beschreven in dit NBC artikel. Stel je een restaurant voor waar er geen prijzen op het menu staan en waar de rekening $ 0,00 leest met alleen deze voetnoot:

image source: nbcnews.com


PS Je vraagt je af hoeveel te betalen?

Ik stel voor dat voelt, voorbij de vraag: je weet het antwoord al. En als je meer tips nodig hebt: je zou het kunnen relateren aan wat de sessie je waard was, aan je wereldlijke status en / of aan wat je iemand gunt die na jou komt.


Betalingsinformatie

Het betalen van de Pay-it-Forward bijdrage kan via overmaken op onderstaande bankrekening of via PayPal.

Graag datum van je sessie vermelden.

 

IBAN: NL88 ABNA 0509 0072 52

ten name van T. Oldenziel

BIC: ABNANL2A
Na het betalen van je Pay it forward bijdrage, ontvang je een betalingsbewijs. Zelfstandig ondernemers kunnen deze gebruiken om de coaching op hun bedrijf te zetten.

De (aanvullende) ziektekostenverzekeringen vergoeden de coaching kosten niet.