Hoe is jouw balans?

Geven = Nemen

"Het loopt niet lekker op mijn werk”, “Ik zit helemaal vast”, “Ik werk zo hard, maar ik krijg er niets voor terug, ze zien het niet.” Deze en vergelijkbare zinnen hoor ik vaak. Zo vaak, dat ik ben gaan zitten om er wat uitleg over te geven.

Niemand vindt het fijn als het op het werk niet soepel loopt. Het kost steeds (ongemerkt) energie om er mee op te gaan, of om het veranderen. Het geeft velen stress. De balans tussen geven en nemen lijkt verstoord te zijn.

 

Flow

Als de balans verstoord is, is er geen flow, maar meer of mindere stagnatie. Systemen hebben een juiste balans tussen geven en nemen nodig om te kunnen voortbestaan. Het is een van de systemische “wetmatigheden”.  Als persoon ben je onderdeel van vele systemen: je gezin, je bedrijf, je team, de sportvereniging, etc.

 

Prive en werk sterk verbonden

Zodra er sprake lijkt van onbalans, kijken we systemisch naar de oorzaak ervan (via een opstelling). Ligt de oorzaak in de persoon of in het bedrijf? Bij een persoonlijke onbalans, is het vaak zo dat er ook op andere vlakken minder flow is (denk aan relatie, sport, financieel, zingeving etc). De oorzaak blijkt meestal een aangeleerd patroon vanuit de vroege jeugd of familie, waarin geven belangrijker was dan nemen. Privé patronen passen we naadloos toe op ons werk. Het bewust worden en accepteren van het patroon maakt verandering mogelijk. De meesten ervaren dat een systemisch / (familie) opstelling al veel in gang zet en een groot verschil oplevert op het werk.

 

Bedrijf in Onbalans

Als de onbalans onderdeel is van het bedrijf zelf, is er meer nodig dan een verandering in jezelf. De vraag is dan hoe je het gaat aanpakken. Wat kun je accepteren en wat / waar kun je aanpassen zodat het je minder raakt.

Comments are closed.