Wat vertelt het systeem waar je deel van uitmaakt?

 

 

Heb je vragen, benader me dan gerust.

 

Ik ben opgeleid door het Instituut voor Systemisch Werk.

Helder inzicht

Familieopstellingen maken patronen en thema's zichtbaar in je leven en je relaties. Dit directe inzicht in vaak onbewuste verbanden ervaren mensen als heel verhelderend en bevrijdend. De acceptatie schept ruimte om nieuwe mogelijkheden te zien. De patronen (in familiesystemen) hebben soms hun oorsprong in generaties voor jou. Familieopstellingen kunnen ook helpen om het een en ander in beweging te zetten. De effecten hiervan zijn soms direct maar vaak pas op langere termijn merkbaar. Bert Hellinger is de grondlegger van het familieopstellen en systemisch werken.

Jouw vraag

De vraag die je inbrengt bij een opstelling kan gerelateerd zijn aan iets wat je (in je werk) tegenhoudt, dingen waar je al langer mee rondloopt, problemen die je aandacht vragen, een keuze die je lastig vindt om te maken, moeilijkheden of situaties die steeds terugkeren, etc. Het kan betrekking hebben op je werk en/of privé leven. Je kunt niet voor iemand anders een vraag stellen, omdat dit niet ethisch zou zijn tenzij de ander toestemming geeft. Je kunt wel voor je kinderen een vraag stellen. Wil je hier meer over weten? Lees hier antwoorden op meest gestelde vragen.

Wat anderen zeggen
“Een veilige omgeving. Hierdoor kon ik kwetsbaar op stellen en eerlijk zijn naar mezelf."
“De opstelling heeft ZO VEEL in gang gezet. Ik ben zo zo zo dankbaar! Dank je wel.”
“het heeft uiteindelijk veel in beweging gezet”
“krachtig, zuiver, het raakt de ziel”
“Rust en ruimte tijdens de dag”
“Het gaf antwoord op mijn vragen. Ik ga binnenkort weer." 
“Elke keer verbluffend. Wat de opstelling laat zien is steeds treffend.”
“ik was versteld van wat het systeem liet zien”
“Het heeft me enorm geholpen. Het werkt nog lang na. ”

 

 

Heb je vragen, benader me dan gerust.

 

Ik ben opgeleid door het Instituut voor Systemisch Werk.

Hoe werkt een familieopstelling?

Jij komt met een vraag, die heel gericht kan zijn of vaag omschreven. Na een kort systemisch interview volgt de opstelling, die een deel weergeeft van jouw familiesysteem. Een familiesysteem is uiterst complex gezien de vele mensen, patronen en ervaringen die er deel van uitmaken. De opstelling laat  dat deel van je familiesysteem zien dat relevant is voor jouw vraag. Hierin speelt de begeleider of opsteller een fundamentele rol; hij of zij leest steeds de opstelling en laat zich zo leiden door de systemische informatie. Daar waar nodig vertaalt de opsteller wat jouw familiesysteem laat zien. Als we werken met een groep, dan vraagt de opsteller andere aanwezigen om representant te zijn voor de delen van jouw systeem. In een een-op-een sessie gebruiken we daar poppetjes of grondankers voor.

Ook al kunnen we niet precies verklaren hoe het systeem informatie deelt in een opstelling via de voor jou vaak wildvreemde representanten (of gebruikte poppetjes / grondankers) toch kunnen we er mee werken. Een opstelling geeft namelijk altijd inzicht in wat er op onbewust of zielsniveau speelt in jouw systeem. Tevens staat het eventueel toe om beweging te krijgen in jouw systeem en jezelf.

Voor de vraagstellers is wat zich toont doorgaans zeer herkenbaar, bijvoorbeeld de onderlinge afstanden, mimiek, houding, manier van bewegen, gebruikte woorden of kenmerkende blik van hun familielid in de representant (terwijl de representant de betreffende persoon niet kent). Daarnaast zijn ook vaak de situaties herkenbaar voor de vragenstellers. Het verklaart niet hoe het kan. Maar juist de herkenning en het daaropvolgende inzicht en eventuele acceptatie, zetten dingen in beweging die tijdenlang vast gezeten kunnen hebben.

Vind hier nog meer antwoorden op veel gestelde vragen.

Een keer meekijken? Een familieoptelling kun je het beste ervaren. Dat komt vele malen duidelijker over dan het in woorden proberen uit te leggen. Je bent meer dan welkom om een keer mee te kijken tijdens een opstellingsdag. Meld je hier aan.

Individueel of in een groep?

Familieopstelling poppetjes

Een-op-Een.     U-learn doet meestal individuele opstellingen, enerzijds omdat hier meer vraag naar is en anderzijds omdat men vaak niet wil wachten tot een van de opstellingsdagen. Bij individuele opstellingen gebruiken we bijvoorbeeld houten opstellingspoppetjes om de verschillende delen van het familiesysteem weer te geven.

Workshop.    Tijdens een (familie)opstellingsdag worden er meerdere opstellingen gedaan. De mensen uit de groep kennen elkaar doorgaans niet. Een voor een doen we voor elke vraag een opstelling, waarbij anderen uit de groep representant zijn voor mensen of delen van het betreffende (familie)systeem. Een ieder kan gevraagd worden als representant in de opstelling van iemand anders. Hiervoor bedanken mag natuurlijk altijd. Lees meer over opstellingen dagen bij de Veel gestelde vragen.

De agenda voor opstellingsdagen vind je hier. De dag begint om 9:30 met een meditatie en korte uitleg over (familie)opstellingen en eindigt op zijn laatst om 17:00, tenzij anders aangegeven. Hier vind je meer informatie over de dag zelf. Het minimaal aantal deelnemers is 8.

Kosten

Voor een opstelling betaal je €110,-, ongeacht of je opstelling individueel is of tijdens een workshop.

 

Schrijf je in voor een opstelling

Je kunt dit online doen, of door te bellen of e-mailen.